вівторок, 12 лютого 2019 р.

Не запускаються exe-файли, відкриваються в іншій програмі або з'являється запит на вибір програми


Інколи в користувачів ПК з'являється наступна проблема: при спробі запустити exe-файл з'являється вікно з проханням вибрати програму, або ж всі exe-файли відкриваються в одній і тій же програмі, наприклад в Блокноті.
Причина цього збою - модифікація конфігураційного файлу. Зазвичай, це наслідок роботи вірусу або некоректного редагування користувачем реєстру Windows.
Для вирішення цієї проблеми слід виправити деякі значення реєстру Windows, зазвичай це виконується командою regedit, але regedit - це також exe-файл і він також не запуститься на виконання. Тому треба завантажитися з іншого носія, який має інструмент редагування реєстру. Для цього зручно використати диск чи флешку з записаним Live CD, наприклад ERD Commander-ом.
Відкриваємо реєстр, знаходимо розділ HKEY_CLASSES_ROOT\.exe і задаємо значення exefile параметру (За замовчуванням).


Далі шукаємо HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command і надаємо його параметру (За замовчуванням) значення "% 1"% *.


Те ж саме виконуемо для HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open і HKEY_CLASSES_ROOT\exefile - якщо в параметрах буде пусте значення або щось інше, міняємо його на "% 1"% *. Перезавантажуємо комп'ютер, все повинно стати на свої місця.
Відновлення системи можна виконати і запустивши (обов'язково з правами адміністратора) відповідний до версії операційної системи reg-файл з архіву.

P.S. Бережіть свої дані і нерви, використовуйте для захисту ПК сучасне антивірусне програмне забезпечення.

Немає коментарів:

Дописати коментар