вівторок, 12 лютого 2019 р.

Кращі образи дисків для відновлення Windows провідних розробників антивірусного ПЗ


Майже в кожного розробника антивірусного програмного забезпечення, в арсеналі платних і безплатних додатків, є так званий "антивірусний диск". У цьому огляді розповім про деякі популярні антивірусні завантажувальні диски і про те, чим вони можуть бути корисні при очищенні від вірусів і відновленні працездатності комп'ютера.
Завантажувальний диск або USB флеш-накопичувач з антивірусом знадобиться в тих випадках, коли звичне завантаження Windows або видалення вірусів в системі неможливі, наприклад, якщо вам потрібно прибрати банер з робочого столу або вірус блокує запуск чи встановлення антивірусного програмного забезпечення. У разі завантаження з такого накопичувача, антивірус має більше можливостей, оскільки встановлена на ПК ОС не завантажується і доступ до файлів не блокується. Більшість з таких антивірусних рішень містять додаткові утиліти, що дозволяють відновити роботу Windows або скопіювати на інший носій цінну інформацію.
Почнемо огляд із завантажувального диска антивіруса ESET NOD32 LiveCD. Завантажити файл в форматі можна за посиланням, на цій же сторінці можна ознайомитися і з інструкцією по використанню цього продукту. Окрім антивірусу, файлового менеджера, та доступу до мережі Інтернет на диску присутнє програмне забезпечення для надання віддаленого доступу: TeamViewer.


Безкоштовний антивірусний диск лабораторії Касперського - одне з найпопулярніших рішень для якісного видалення вірусів, банерів з робочого столу і іншого шкідливого програмного забезпечення. Крім самого антивіруса Kaspersky Rescue Disk містить редактор реєстру, що дуже корисно для виправлення багатьох проблем з комп'ютером, необов'язково пов'язаних з вірусами, підтримку мережі, браузер, файловий менеджер. Завантажити Kaspersky Rescue Disk Ви можете з офіційної сторінки лабораторії Касперського.


Досить популярний завантажувальний диск Dr.Web LiveDisk з антивірусною програмою Dr.Web CureIt, скачати який можна з сторінки Dr.WEB, для завантаження доступний файл в форматі ISO для запису на диск і exe-файл для створення завантажувальної флешки. Сам диск містить антивірусну утиліту Dr.Web CureIt, редактор реєстру, файлові менеджери, браузер Mozilla Firefox.


Microsoft також має свій Автономний захисник Windows, як зазначено на сайті: "це потужний засіб перевірки в автономному режимі". У Windows 10 він запускається з надійного середовища та працює без запуску операційної системи, для Windows 8.1 та Windows 7 треба завантажити програмне забезпечення яке допоможе записати DVD-диск або флеш-пам'ять USB. Перейшовши по цьому посиланню можна познайомитися з принципами використання Автономного захисника Windows у Windows 10, Windows 8.1 і Windows 7.


Створювати USB флеш-накопичувач для завантаження ESET NOD32 LiveCD, Kaspersky Rescue Disk (використовується завантажувач GRUB4DOS) краще за допомогою програмного забезпечення WinSetupFromUSB.

P.S. Бережіть свої дані і нерви, не працюйте в мережі Інтернет під обліковим записом з правами "Адміністратора".

Немає коментарів:

Дописати коментар