середу, 13 лютого 2019 р.

Онлайн сервіс VirusTotal


VirusTotal - це онлайн сервіс, що перевіряє підозрілі файли та полегшує швидке виявлення вірусів, черв'яків, троянів і всіх інших видів шкідливих програм, які визначаються антивірусами. VirusTotal нагороджений Американським виданням РС World Magazine як один зі 100 найкращих продуктів 2007 року.
Служба є повністю безкоштовною. Результати перевірок файлів не залежать від якогось одного розробника антивірусу. У VirusTotal використовується декілька десятків противірусних систем, що дозволяє робити більш надійний висновок про безпеку файлу, в порівнянні з якимсь одним продуктом. Також це дозволяє виявляти помилкові спрацьовування якогось одного антивіруса, або неспрацьовування на свіжий штам, можливо, вже внесений іншими виробниками в свої бази.
Антивірусний сканер VirusTotal використовує такі антивірусні технології (понад 70 сканерів): Ad-Aware, AegisLab, AhnLab-V3, Alibaba, ALYac, Antiy-AVL, Arcabit, Avast, Avast Mobile Security, AVG, Avira, AVware, Babable, Baidu, BitDefender, Bkav, CAT-QuickHeal, ClamAV, CMC, Comodo, CrowdStrike Falcon, Cybereason, Cyren, DrWeb, eGambit, Emsisoft, Endgame, eScan, ESET-NOD32, F-Prot, F-Secure, Fortinet, GData, Ikarus, Jiangmin, K7AntiVirus, K7GW, Kaspersky, Kingsoft, Malwarebytes, MAX, McAfee , McAfee-GW-Edition, Microsoft, NANO-Antivirus, Palo Alto Networks, Panda, Qihoo-360, Rising, SentinelOne, Sophos AV, Sophos ML, SUPERAntiSpyware, Symantec, Symantec Mobile Insight, TACHYON, Tencent, TheHacker, TotalDefense, TrendMicro , TrendMicro-HouseCall, Trustlook, VBA32, ViRobot, Webroot, Yandex, Zillya, ZoneAlarm, Zoner.


Усі використовувані службою антивірусні бази постійно оновлюються. У підсумках перевірки вказуються дати останніх оновлень усіх антивірусних баз.
VirusTotal визначає вже перевірені файли за їх хешами. Після завантаження файлу система обчислює його хеш і за наявності результатів перевірки файлу, що має такий хеш, відразу видасть їх користувачеві, зі вказівкою всіх деталей, зокрема дати перевірки. При цьому можливо повторити перевірку з поточними оновленнями баз.
Існує обмеження на максимальний розмір файлу для завантаження - 256 MB.
За відомостями Інтернет-ресурсів з питань безпеки, VirusTotal надсилає підозрілі файли виробникам антивірусів для перевірки. Служба постійно розвивається, підключаються нові антивірусні сканери. Не зважаючи на всі переваги онлайн перевірки, служба в жодному випадку не замінює антивірус на локальному комп'ютері, про що прямо заявляють творці проекту.
VirusTotal має розроблені завантажувачі, що дозволяє безпосередньо надсилати файли з комп'ютера, використовуючи контекстне меню.

P.S. Бережіть свої дані і нерви, здійснюйте регулярне резервне копіювання даних, зберігайте резервні копії на зовнішніх носіях інформації (SDD, HDD тощо) та налаштуйте функцію «відновлення системи».

Немає коментарів:

Дописати коментар